Schaatsen: Pim Schipper schaatst zich naar de 9e plek op de 1000m in Calgary

CALGARY – ‘Onze’ Pim Schipper heeft vanavond een mooie 9e plaats in de wacht gesleept tijdens een superspannende 1000m die in Calgary is verreden. Pim wist lang de tussenstand aan te voeren maar moest het toch afleggen tegen het zware sprintgeweld van de overige Nederlanders en de Rus Pavel Kulizhnikov die de 1000m wist te winnen, maar direct na de wedstrijd werd gediskwalificeerd.

Pim reed de 1000m in een tijd van 1:07.66 waar Kulizhnikov 1:06,88 reed. Op de tweede plaats eindigde de Nederlander Kai Verbij in een tijd van 1:06,93 en op plaats 3 nog een Nederlander Kjeld Nuis die in een directe rit tegen de winnaar het onderspit moest delven, zijn tijd: 1:06,96.

Update: Direct na de race is duidelijk geworden dat Kulizhnikov is gediskwalificeerd omdat hij te vroeg de bocht uitkwam en daar een blokje bij raakte, Winnaar is nu Kai Verbij, 2e Kjeld Nuis en Pim Schipper dus nu 9e ..

Reageren via facebook