19 C
Medemblik
20 september 2020 15:28
Medemblik Actueel.

Voorlichtingsavond artrose van de heup en knie in het Dijklander Ziekenhuis

HOORN – De vakgroep orthopedie van het Dijklander Ziekenhuis verzorgt op woensdag 12 juni weer een voorlichtingsavond in Purmerend over artrose (slijtage) van de heup en knie. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die meer willen weten over artrose en de behandelingsmogelijkheden.

Artrose

Artrose is een aandoening van de gewrichten waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en dunner en zachter wordt. Dit proces kan in alle gewrichten optreden, maar er zijn gewrichten waarin het vaker voorkomt, zoals de knie en heup. Orthopedisch chirurg Hildo Bouman legt uit: “Artrose zorgt voor pijnlijke, stijve gewrichten. Soms zijn de klachten zo erg dat mensen er door gehinderd worden in hun dagelijks leven. Helaas is artrose niet te genezen, maar het kan wel behandeld worden. Tijdens de voorlichtingsavond gaan we daar verder op in.”

Programma
De avond is op woensdag 12 juni in het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend en duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Vanaf 18.45 uur bent u van harte welkom in de vergaderzaal op de eerste verdieping. Naast de orthopedisch chirurg is ook de fysiotherapeut aanwezig om een presentatie te geven en uw vragen te beantwoorden. De toegang is gratis.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een mail aan patientenservicepunt@dijklander.nl of telefonisch via 0299-457999.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?