Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

De jaren beginnen te tellen voor de oudjes van DuxSport Medemblik

MEDEMBLIK – Afgelopen zaterdag werd in Medemblik een 1-uurswedstrijd op het skeelerterrein in Medemblik verreden, dat het een superspannende strijd tussen 3 thuisploegen zou worden werd wel gehoopt en kwam uit ook.

Bij DuxSport kwamen zelfs 2 teams aan de start die voor de gelegenheid jongDux en oudDux werden genoemd. En dat hebben de oudjes geweten, ze werden om de oren geskeelerd door de jonkies. De jaren binnen duidelijk te tellen bij de oudjes.

De ‘wedstrijdteams’ met maximaal 4 rijders,  de ‘recreantenteams’ met maximaal 6 rijders. Er was qua outfit veel verschil te zien tussen de categorieen, maar qua inzet en plezier zeker niet. Het team van de familie Schipper streed lang met het team Leo Smit. Speaker Henk-Jan was natuurlijk ook gebleven om dit super leuke evenement van commentaar te voorzien en ook hij zag dat de jongens van Schipper moeite hadden om Anna van den Bos los te rijden.

Het winnende team van de broer Schipper wist 110 ronden te rijden, 44 km. Team Leo Smit eindigde op de 2e plaats met Jordy van Workum, Anna van den Bos, Mark Horsten en Daan Gelling. OudDux stond ook op het podium met Tjeu Berlijn, Arjan Smit, Twan Berlijn en Jordy Fronik.

Tekst en foto’s Els Schouten en Skeelernieuws

Reageren via facebook