23.3 C
Medemblik
21 mei 2020 16:58
Medemblik Actueel.

Foto: Erik de Ruijter Fotografie
Foto: Erik de Ruijter Fotografie

Rob Hartog veertiende na pittige thuisrace

ABBEKERK/ASSEN – Rob Hartog is als veertiende over de finish gekomen in de World Superpsort wedstrijd op Assen. Hartog zelf had graag voor eigen publiek iets extra’s willen laten zien, maar gezien het feit dat hij een week geleden nog in de operatiekamer lag is het een knappe prestatie van de coureur van Team Hartog – Against Cancer om hier twee WK-punten te scoren.

Na een goede kwalificatie mocht Rob Hartog vanaf de twaalfde plaats op de vierde startrij vertrekken aan zijn thuisrace op het TT Circuit Assen. Het was in de wedstrijd uiteraard afwachten hoe het zou gaan met de blessures van de 27-jarige coureur. Hartog kwam bij de start goed van de plek en dook als elfde de Haarbocht in. Vervolgens zakte de Kawasaki-coureur een aantal plaatsen en kwam hij de groep terecht die vocht voor plaats veertien.

Tekst loopt door onder de slideshow

Halverwege de wedstrijd viel de groep in tweeën en vocht Hartog met Federico Fuligni voor de veertiende plaats. Dit duel wist Hartog uiteindelijk te winnen, waardoor hij zijn thuiswedstrijd afsloot met twee WK-punten. Gezien de omstandigheden een knappe prestatie, maar Hartog had zelf graag iets extra’s willen laten zien voor eigen publiek. Hartog heeft nu een maand om goed te herstellen van zijn blessures, voordat het volgende evenement van 10 t/m 12 mei op het programma staat in Imola.

Rob Hartog: ‘Het ging in de race niet helemaal zoals ik wilde en kon niet doen wat ik normaal kan. Het was frustrerend om de rijders voor mij iets weg te zien rijden, terwijl ik normaal ook deze tijden kan rijden. We moeten concluderen dat het raceritme nog niet optimaal was. Vorige week lag ik nog op de operatiekamer en als je het zo bekijkt is het al super dat we hier staan. Maar in Assen, de thuisrace, lukt het eigenlijk ieder jaar om wat speciaals te doen, maar deze keer helaas niet. Wanneer je rijdt met een blessure moet je toch wat compenseren op de motor qua houding, wat niet ten goede komt van je snelheid. Maar we kijken vooruit en we hebben nu een maand om te herstellen richting de volgende wedstrijd. Ik ben ervan overtuigd dat we later dit seizoen mooie dingen kunnen laten zien!

Reageren via facebook