Medemblik Actueel.

Rob Hartog Europees Kampioen Supersportklasse - foto Philippe Damiens
Rob Hartog Europees Kampioen Supersportklasse - foto Philippe Damiens
Algemeen Motorsport

Rob Hartog is klaar voor het World Supersport seizoen

ABBEKERK – Komend weekend begint het World Supersport seizoen voor Rob Hartog op Phillip Island. De afgelopen dagen heeft de coureur van Team Hartog – Against Cancer al kunnen testen op het Australische circuit. Hartog en zijn team wisten veel informatie te verzamelen en progressie te boeken met hun nieuwe Kawasaki ZX-6R.

Team Hartog begint dit jaar aan een nieuw avontuur. Nadat Rob Hartog vorig jaar de Europese Supersport titel wist te veroveren, gaat hij in 2019 een volledig jaar van start in het WK Supersport. Het seizoen begint traditiegetrouw in Australië op het prachtige circuit van Phillip Island. Voorafgaand aan het raceweekend was er een officiële tweedaagse test met alle World Supersport rijders. Deze trainingen konden Hartog en zijn team gebruiken om het circuit en de nieuwe motor beter te leren kennen. De Australische coureur Jed Metcher was deze dagen een waardevolle hulp, door Hartog te analyseren langs de baan en hem vervolgens te voorzien van tips.

Aanstaande vrijdag gaat het seizoen echt beginnen, want dan staan de eerste vrije trainingen op het programma voor de eerste ronde van de World Supersport in 2019. De zaterdag staat in het teken van de kwalificatie. De Superpole opzet is aangepast ten opzichte van vorig jaar, toen het deelnemersveld nog verdeeld werd over twee sessies. Dit seizoen zal de Superpole kwalificatie bestaan uit één sessie van 25 minuten waarin alle World Supersport rijders het tegen elkaar op gaan nemen. De race wordt zondagmorgen live uitgezonden op Eurosport 1. Het wordt dan alleen wel vroeg opstaan, want de start is om 3:15 uur Nederlandse tijd.

Rob Hartog: ‘Het is geweldig om met het team in Australië te zijn voor de start van het WK Supersport seizoen. Phillip Island is een fantastisch circuit. Tijdens de twee testdagen heb ik veel meters kunnen maken en met het team veel progressie kunnen maken met de motor. We hebben veel tijdwinst geboekt tijdens de tweede dag en het gat naar de snelste rijders kunnen verkleinen. Natuurlijk willen we nog wel verder naar voren staan, maar vrijdag begint pas het raceweekend. Veel rijders hebben al jaren ervaring hier en wij zijn voor het eerst op Phillip Island. We hebben veel geleerd tijdens de test en ik heb er alle vertrouwen in dat we er komend weekend zullen staan!’

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook