17.3 C
Medemblik
3 augustus 2020 17:14
Medemblik Actueel.

De toch wel spectaculaire keverklasse (Foto aangeleverd)

Net niet voor Stanley Boots en Berry Stam

WERVERSHOOF – De organisatie kijkt weer terug op een prachtige Wervershover autocross. Publiek was er weer volop langs de baan en de speelhoek met springkussen, “krijtauto” en zandbak was de hele dag gezellig vol. TV Noord Holland was aanwezig en maakte een leuk item over de autocross.

Spectaculaire start

Omdat het s’avonds toch afkoelde hielden we voor het eerst in jaren de prijsuitreiking in de feesttent en niet ervoor. Ook hier was het gezellig en dit maakte een mooie afsluiting van een zeer geslaagde dag. De deelnemers in de keverklasse ,die als gastklasse waren uitgenodigd, maakte er een mooi spektakelstuk van. De finale in de  standaardklasse begon spectaculair met 2 auto’s op hun zijkant in de eerste bocht. Na de herstart wist Niels Danenberg uit Hoogwoud deze finale te winnen. Hij won daarmee tevens de enorme HUBO Wisselbokaal. Onderdijker Stanley Boots die de vorige 3 edities wist te winnen werd tweede. Wervershover Berry Stam werd in zijn thuiscross derde.

Ook succesvol waren Jeroen de Haan (6e) en Arjan Dudink (8e) De damesklasse was dit jaar vertegenwoordigt met 20 dames. Lokale favorieten zoals Meriam Groot en Nadia Dijkhuizen (6e) haalden wel de finale maar haalden niet het erepodium, Carla Meyles werd knap vierde.

De superstandaardfinale werd op het scherpst van de snede uitgevochten. Oud-Zwaagdijker Remco Stam viel met een 4e plek net buiten het podium. Rob Lakeman was de hele dag supersnel maar ging in de finale hard over zijn dak en was uitgeschakeld voor een goed eindresultaat.

In de verstevigde klasse werd de hele dag fel gestreden. Wervershovers Jimmy Grooteman (te water) en Paul Schouten moesten helaas vroegtijdig afhaken in de strijd om de podiumplekken. Klapstuk was de finale in de rodeoklasse. Hier werd tevens gestreden om de RODEO 500.

Zwaagdijker Charl Lakeman zag de hoop op winst snel vervliegen nadat hij in de eerste bocht achter de heuvel belande. Andijker Bas Berkhout ging nog enige tijd aan de leiding maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 4e plaats.

Al met al een prachtige autocross  met dank aan al die gene die deze autocross mogelijk maken: Dhr. Klaver, Zwart Infracare en J. Koper & Zn voor het maken en bijhouden van de baan, de EHBO, de Brandweer, de gemeente Medemblik, premieschenkers, adverteerders, bekersponsors, de coureurs, monteurs, het publiek en de vele vrijwillige medewerkers. Op naar volgend jaar!

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?