Weinig geluk voor Rob Hartog in Tourist Trophy tijdens TT van Assen

ABBEKERK – Rob Hartog kende weinig geluk in de Tourist Trophy wedstrijd tijdens de TT van Assen. De coureur van Team Hartog – Against Cancer reed aan de leiding in de Supersport klasse toen hij een klein technisch probleem kreeg. Na een bezoek aan het team in de pitstraat kon Hartog nog wel weer verder en scoorde hij nog een derde plaats in de Supersport categorie.

Team Hartog – Against Cancer kwam voor het eerst sinds 2015 weer in actie tijdens de TT van Assen. In het bijprogramma werd de nieuwe Tourist Trophy Cup verreden, een klasse waar Superbike en Supersport motoren gecombineerd aan deelnamen. Hartog was vrijdag na twee kwalificaties de snelste Supersport coureur en was daarmee vierde overall achter drie Superbike coureurs. Hartog zelf was nog niet tevreden, ondanks dat hij zijn tijd in de tweede sessie met zeven tienden wist aan te scherpen. Het gevoel met de motor was nog niet wat het hoort te zijn op zijn thuiscircuit.

Het was de eerste keer voor Hartog dat hij mocht vertrekken met een Le Mans. Het rennen ging goed, maar de motor pakte niet snel aan met elektrisch starten. De 27-jarige coureur verloor daardoor een aantal plaatsen. Hartog reed in de openingsfase in zesde positie, maar was daarmee wel de leider in het Supersport klassement. De coureur uit Abbekerk zat aan het achterwiel van de vijfde rijder, toen hij met een klein technisch probleem de pitstraat moest opzoeken. Het probleem kon vrij snel verholpen worden en met ruim een ronde achterstand ging Hartog weer de baan op. Hartog wist nog wel weer aantal posities goed te maken en kwam uiteindelijk als derde Supersport rijder over de eindstreep.

Commentaar Rob:‘Het was erg mooi om weer eens met de TT te mogen rijden. De trainingen gingen niet helemaal lekker en niet zoals verwacht. Het is toch Assen en daar zouden we normaal vanaf het begin snel moeten zijn. We stonden vierde op de grid, maar we kijken ook naar het totaalveld en ik wilde graag bij de eerste drie eindigen in de race. Helaas hadden we weinig geluk in de wedstrijd, vanwege een klein technisch probleem. Winnen zat er natuurlijk niet meer in. Erg jammer, want ik had graag op het podium gestaan voor het thuispubliek. Nu gaan we ons klaarmaken voor Donington, waar we volgend weekend rijden in de World Supersport.’

[signoff]

Reageren via facebook