Weerbericht Medemblik – overwegend zonnig en 15 graden

MEDEMBLIK – Vanuit het oosten van Europa wordt warme, droge lucht naar onze regio gevoerd en dat merken wij direct aan de temperatuur die vanmiddag zal oplopen naar een graad of 15. Er is veel zon maar ook zo nu en dan wat bewolking. Het blijft droog waardoor de het neerslagtekort verder gaat oplopen en de kans op natuurbranden ook gaat stijgen. De wind is matig van kracht en waait uit het oosten. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 3 graden.

Dinsdag is het ook overwegend zonnig met soms wat bewolking, ‘s  middags wordt het 15 graden en in de nacht naar woensdag daalt het kwik naar net boven het vriespunt en kan het tijdens de zonsopkomst even gaan vriezen. De wind blijft, net zoals de rest van de week, uit het oosten waaien en is matig van kracht.

Woensdag meer bewolking en ook een kleine kans op wat neerslag, met de temperatuur zit het nog steeds prima, 15 á 16 graden. De dagen daarna gaat de temperatuur verder omhoog richting de 20 graden in het paasweekend.

[signoff]

Reageren via facebook