12.3 C
Medemblik
21 oktober 2020 11:53
Medemblik Actueel.

Rob Hartog boekt flinke progressie in Imola

ABBEKERK – Tijdens de derde race van het FIM Superstock 1000 kampioenschap is Rob Hartog op een 20e plaats geeindigd. De Team Hartog – Jenik – Against Cancer coureur bleef op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola puntloos, maar boekte echter wel de nodige progressie met de Ninja ZX-10R. De vrije trainingen begon met een ochtendsessie op vrijdag. Deze werd verreden onder moeilijke omstandigheden; de baan was nog aan het opdrogen van de nachtregen.

Dit zorgde ervoor dat niemand een aanval kon doen op een snelle tijd. Hartog sloot deze sessie af op een 32e plaats. In de tweede vrije training waren de omstandigheden een stuk beter en wist Rob zijn rondetijd met 4,9 seconden te verbeteren. Deze tijd was goed voor een 28e plaats, van de 39 coureurs, waarbij er 12 Italianen getraind stonden bij de snelste 14.

Op zaterdagmiddag om 14:15 gingen de Superstock 1000 coureurs het circuit op voor de 30 minuten durende kwalificatie. Hartog wist op zijn snelle Kawasaki Ninja ZX-10R zijn snelste rondetijd gedurende de sessie steeds wat aan te scherpen. Aan het eind van de sessie resulteerde dit in een 24e plaats met een snelste tijd van 1’52,726. Rob over de sessie: “De kwalificatie werd helaas een minuut voor het einde stilgelegd met een rode vlag situatie, in verband met een valpartij. Dit was erg jammer, want in mijn laatste ronde was ik bezig aan een nog snellere rondetijd. Deze werd dus geannuleerd. Desondanks is dit een goede stap ten opzichte van de vrije trainingen! En het feit dat er nog meer in zit, geeft vertrouwen voor de race.”

Voordat de race gereden word, krijgen de coureurs eerst nog een laatste mogelijkheid om afstellingen te bepalen in de 15 minuten durende warm up sessie. In deze sessie kon weinig worden geprobeerd, aangezien deze werd verreden op een opdrogende baan. Gelukkig bleef het de rest van de dag droog en kon de race ’s middags om 14:20 op een droge baan worden gestart. “Ik had een goede start en wist direct vier plaatsen te pakken! Gedurende de race kwam ik in een groepje terecht, welke streed net buiten de punten. Ik lag op een 18e positie en was op weg naar de coureurs voor mij, toen ik helaas een schakelfoutje maakte wat direct een aantal plaatsen kostte. Hierdoor was het eindresultaat een 20e plaats en heb ik het gevoel dat er meer in zat.” Desondanks heerst er wel tevredenheid bij het team, er wordt namelijk nog steeds progressie gemaakt en daar wil ik mijn crew voor bedanken. Dit is momenteel het belangrijkste op de nieuwe Kawasaki Superbike machine in het zeer competitieve deelnemersveld. Tijdens de eerstvolgende race in Donington Park, van 27 t/m 29 mei, wordt getracht deze progressie een vervolg te geven! Tevens kon het team een delegatie van de Italiaanse sponsor Mattei ontvangen gedurende het weekend.

Reageren via facebook