Rob Hartog staat voor een uitdaging in Imola

ABBEKERK – Rob Hartog staat voor een uitdaging voor de World Supersport wedstrijd in Imola. In de trainingen wilde het niet lukken voor de coureur van Team Hartog – Against Cancer met een tweeëntwintigste tijd in de Superpole. Na de goede weersomstandigheden in de trainingen wordt er regen opgegeven voor de race, wat de situatie op de baan ook compleet kan laten veranderen.

Na een aantal weken rust begon Rob Hartog vrijdagmorgen aan de vijfde ronde van het World Supersport kampioenschap op Imola. In het begin van de eerste vrije training stond de 27-jarige coureur uit Abbekerk er goed bij tussen de tiende en vijftiende positie. In het tweede deel van de sessie lukte het Hartog niet verder te versnellen. De tweede vrije training werd een rommelige training met meerdere rode vlag situaties. Ook maakte Hartog zelf vrij vroeg in de sessie een heftig moment mee. Bij het uitkomen van de laatste chicane crashte hij bijna met een highsider. Hartog kon zijn motor opvangen, maar bezeerde daarbij wel zijn been. Vervolgens reed de Kawasaki-rijder nog wel twee stints, maar dat viel niet mee op het intensieve Italiaanse circuit. Hartog sloot de dag af met een eenentwintigste tijd.

Vol goede moed begon Hartog zaterdagmorgen aan de derde vrije training. Het werd een goede sessie, waarbij Hartog het gevoel en zijn rondetijd wist te verbeteren. Wel wist Hartog dat hij nog een extra stap moest maken in de Superpole, maar dat kwam er niet uit. Ondanks alle inspanningen die Hartog deed lukte het hem niet om die ene goede ronde eruit te krijgen. De coureur van Team Hartog – Against Cancer noteerde een tweeëntwintigste tijd in de Superpole. De voorspellingen zijn dat het gaat regenen morgen, dus de omstandigheden op de baan kunnen zomaar eens compleet anders zijn. De wedstrijd wordt zondagmiddag vanaf 12:00 uur live uitgezonden op Eurosport 2.

Commentaar Rob: ‘Het wilde niet helemaal lukken in de trainingen. In de tweede sessie van vrijdag had ik bijna een highsider, wat ook niet meehielp aan mijn fysieke gesteldheid. Wel voelde ik mij vandaag lichamelijk beter. Het lijkt erop dat we in een mindere fase zitten en we werken keihard om dit te doorbreken. Voor morgen geven ze hele andere weersomstandigheden op, dus dat kan een compleet nieuwe situatie geven die hopelijk voor ons goed zal uitpakken.’

[signoff]

Reageren via facebook