15.9 C
Medemblik
4 juli 2020 14:03
Medemblik Actueel.

De lading bananen waarin 1800kg cocaïne was verstopt.

Veroordeelde drugssmokkelaar gaat alsnog in hoger beroep tegen straf

MEDEMBLIK/AMSTERDAM – De Colombiaan Sanchez C. is op 4 april 2018 veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 jaar omdat hij door door justitie gezien werd als de man die door de drugsbazen in Medellin naar Medemblik is gestuurd om via speciale codes de juiste dozen bananen uit een grote lading bananen uit Colombia te halen.

De zaak was spraakmakend mede omdat de bendeleden al vanaf het moment dat zij in Medelin aankwamen werden gevolgd door de diverse recherches in Colombia, Spanje, Engeland, België en Nederland. De drugs zaten verstopt tussen de deklading van een zending fruit vanuit Zuid Amerika. De lading is dinsdag 6 december 2016 gevonden De cocaïne heeft een straatwaarde van ongeveer 55 miljoen euro.

De Colombiaan is tegen deze straf in hoger beroep gegaan, het Hof van Amsterdam behandeld de zaak dinsdag 9 april als pro forma waarna een definitieve datum voor de rechtszitting wordt vastgesteld. Wij zullen deze natuurlijk weer op de voet gaan volgen.

Terugblik

Bij onderzoek van de Landelijke Recherche is in samenwerking met de Belgische douane in de haven van Antwerpen 1800 kilo cocaïne in beslag genomen. De drugs zaten verstopt tussen de deklading van een zending fruit vanuit Zuid Amerika. De lading is dinsdag 6 december 2016 gevonden De cocaïne heeft een straatwaarde van ongeveer 55 miljoen euro.

De verdovende middelen waren bestemd voor een bedrijf in Medemblik. Donderdag 8 december 2016 zijn na aflevering van de zending fruit in totaal acht personen aangehouden. Zij waren de lading aan het uitpakken.
Het merendeel van de verdachten heeft criminele antecedenten voor zeer zware delicten en is tot jarenlange celstraffen veroordeeld.

Vuurwapens

De verdachten hebben verschillende nationaliteiten. Na de aanhouding zijn onder meer vuurwapens en voertuigen aangetroffen en in beslag genomen. Een voertuig was voorzien van geprepareerde verborgen ruimtes.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook