16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 20:36
Medemblik Actueel.

Inwoner Andijk krijgt 40 uur taakstraf wegens mishandeling tijdens de kermis van Wervershoof

Andijk – De politierechter in Alkmaar heeft vanochtend een 18-jarige inwoner van Andijk veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur.

De man heeft tijdens de kermis van Wervershoof op 16 augustus 2015 samen met een vriend van hem, deze is al eerder voor dit delict veroordeeld, een man dusdanig geslagen en geduwd dat hij op de grond is gevallen waardoor zijn arm uit de kom schoot. Het slachtoffer zelf verklaarde aan de politie dat hij een kopstoot heeft gekregen en toen hij op de grond lag er tegen hem aan is geschopt oa. tegen zijn hoofd.

De man uit Andijk ontkende dit, , Ik heb enkel wat geduwd en wat geslagen maar meer ook niet,” vertelde hij tegen de rechter. De verdachte verklaarde verder dat het slachtoffer zelf al eerder op de avond bij Deen al vervelend was en later bij de bushalte weer vervelend begon te doen waarna het duw en trekwerk begon en het slachtoffer op de grond viel.

De officier van justitie  vond de te laste legging zeer matig zeker gezien de getuigenverklaringen en vond dat er tegen verdachte maar weinig bewijs was dat hij of de andere verdachte een kopstoot zou hebben gegeven aan het slachtoffer of toen deze al op de grond lag hem hebben getrapt .

De Officier van justitie eiste daarom een taakstraf van 40 uur met daarbij een schadevergoeding van 183.50 voor materiële kosten en een smartegeld van € 250,- 

De rechter kon zich hier prima in vinden, ook zij vond dat het slachtoffer niet aannemelijk had gemaakt dat hij een kopstoot heeft gekregen en dat hij geschopt is terwijl hij op de grond lag. Ook ging de rechter niet mee in het door de verdachte te betalen inkomstenderving van 2000 euro, het slachtoffer kon geen loonstrookjes laten zien in de periode waarin dit speelde.

De rechter veroordeelde de verdachte daarom ook tot 40 uur taakstraf of 20 dagen celstraf als hij de taakstraf niet goed volbrengt, daarbij moet hij 250 euro smartegeld betalen maar deze werd hoofdelijk opgelegd waarbij de andere verdachte ook zijn deel moet betalen, en verder moest hij de inmateriële schade van 183,50 euro betalen aan het slachtoffer.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?