5.3 C
Medemblik
3 december 2020 20:36
Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar

Werverhoofse familie rechtzaal uitgezet

WERVERSHOOF – Alles draait om de 19-jarige M.vd W. die zich voor de Meervoudige kamer in Alkmaar moest verantwoorden voor een fikse lijst van criminele daden. Zo werd hij van verdacht op 14 januari van dit jaar in Enkhuizen openlijk geweld te hebben gepleegd en in december 2017 werd van de W. aangehouden in een vakantiewoning in de Proefpolder in Andijk die met geweld was opengebroken.

Begin dit jaar op 22 januari werd vd. W. weer aangetroffen in een opengebroken vakantiewoning in de Proefpolder en 2 weken later was het weer raak toen hij samen met zijn broertje met een gestolen scooter liep te slepen.

Jongere broer

Een jongere broer van v.d. W. zat op de publieke tribune en begon zich meer en meer met de zaak te bemoeien waarop de voorzitter van de Meervoudige kamer de parketpolitie de opdracht gaf hem uit de zaal te verwijderen. Toen de parketpolitie de jongeman naar buiten wilde begeleiden begon de man agressief te worden en begon zich hevig te verzetten.  De voorzitter van de Meervoudige kamer schorste hierop de zitting om de familie van vd. W. naar buiten de rechtzaal te begeleiden om zo zonder familie en vrienden de zaak voort te zetten.

vd. W ontkende in alle toonaarden dat hij de delicten had gepleegd maar de Officier van Justitie schoof zijn verklaringen resuluut aan de kant en eiste een ISD-behandeling voor stelselmatige daders.  De advocaat van vd. W. zag liever dat haar cliënt een voorwaardelijke ISD-maatregel zou krijgen in combinatie met ambulante begeleiding. 

De Meervoudige kamer doet op 7 juni om 12.45 uur uitspraak in deze zaak.

Reageren via facebook