13.5 C
Medemblik
12 juli 2020 01:45
Medemblik Actueel.

Inwoner Opperdoes krijgt 100 uur werkstraf wegens huiselijk geweld

Opperdoes – De rechtbank in Alkmaar heeft maandag een 50-jarige inwoner van Opperdoes veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur waarvan 40 uur voorwaarlijk of een celstraf van 20 dagen met een proeftijd van 2 jaar wegens huiselijk geweld.

De man heeft daags na 2e kerstdag zijn vrouw bij de keel gegrepen en zijn stiefzoon geslagen en bedreigd met een honkbalknuppel waarbij hij heeft geroepen dat hij hem zou gaan vermoorden.

Ook werd de man er van verdacht zijn vrouw van de trap te hebben geduwd en door het kapot slaan van een raam zijn vrouw tegen het hoofd te hebben geslagen door het kapot geslagen raam.

De man draaide volgens de Officier van justitie helemaal door mede doordat de man zijn medicijnen die hij dagelijks moet nemen om zijn agressie in bedwang te houden al meerdere dagen niet had genomen.

Op camerabeelden was duidelijk te zien hoe de man met een zilverkleurige honkbalknuppel op zijn stiefzoon afliep, de stiefzoon was naar de buren gevlucht.

De verdachte zelf, de 50-jarige Chris J. verklaarde aan de rechter dat hij zich juist verdedigde tegen zijn stiefzoon, dat juist zijn stiefzoon was begonnen met hem te slaan en te schoppen.

De Officier van justitie eiste een werkstraf van 180 uur of ander 40 dagen cel met een proeftijd van 2 jaar plus een schadevergoeding van 400 euro voor de stiefzoon.

De rechter ging deels mee met de Officier van justitie en veroordeelde de man tot een werkstraf van 100 uur waarvan 40 uur voorwaarlijk met een proeftijd van 2 jaar . De schadevergoeding voor de stiefzoon werd afgewezen. Mede omdat de stiefzoon dit niet met bonnetjes of medische verklaringen kon onderbouwen.

De man verklaarde niet in hoger beroep te gaan, de Officier van justitie wil eerst de uitspraak bestuderen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?