Eva Buurman zesde in Volta Limburg Classic

WERVERSHOOF – Eva Buurman heeft zaterdag een mooie zesde plek weten te pakken in de 114km lange Volta Limburg Classic, die ook bekend staat als ‘De hel van Mergelland’. Het peleton moest eerst een ronde van 100 kilometer door de omgeving van Vaals rijden waarna er nog drie rondes volgden in de gemeente Vaals zelf waarbij 2x de Gemmenicherweg en 1x de Route des Trois Bornes moesten worden beklommen. Elke van deze 3 ronden is 11km lang en zorgt vaak voor een groot aantal afvallers onder de deelnemers.

Na een snijdende eindsprint van de winnares DEmi Vollering wist de Duitse Franziska Koch de tweede plek en de Noorse Susanne Anderson de derde plek voor zich op te eisen. Eva Buurman volgde op ruim 3 minuten als de nr. 6.

[signoff]

 

Reageren via facebook