Medemblik Actueel.

Voorbeeldfoto (Foto: gietijzerenlantaarn.nl)
Medemblik

Gemeente bespaart ruim 70% op energiekosten straatverlichting

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik is bezig om in Opperdoes, Twisk en Abbekerk de straatverlichting te vervangen voor nieuwe met LED voorziene straatverlichting. Door deze tussen 23.00 en 06.00 uur te dimmen naar 70% bespaart de gemeente ruim 70% aan energiekosten.

In Opperdoes gaat het om 241 armaturen en om 80 lichtmasten van de 337 lichtpunten in Opperdoes. In Twisk gaat het om 136 armaturen en om 92 masten van de 191 lichtpunten in Twisk en in Abbekerk gaat het om 231 armaturen en om 74 lichtmasten van de 531 lichtpunten in Abbekerk.

CDA wil nostalgische straatlantaarns in Opperdoes

Het CDA wil graag dat de gemeente, net zoals in Twisk, in de Kerkebuurt Opperdoes ook ‘nostalgische’ straatlantaarns gaat plaatsen en geen moderne straatlantaarns om zo beter in de buurt te passen. In Twisk zijn op diverse plaatsen wel nostalgische straatlantaarns geplaatst vanwege het beschermde dorpsgezicht van Twisk.

De lantaarns aan het Oosteinde (Slikkersplein) worden weer wel vervangen voor nostalgische lantaarns maar het is nog onduidelijk wanneer dit gaat gebeuren.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

 

Reageer op dit onderwerp