Westfriesland heeft nieuw Symfonieorkest

WESTFRIESLAND – Muziekschool Stede Broec en MOW hebben de handen ineen geslagen om een nieuw symfonieorkest te creëren in Westfriesland. Het orkest bestaat uit ruim 30 leden waarvan de jongste 8 jaar is en de oudste 90! jaar. De leden van het orkest komen uit Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Wim Klaver en repeteert op de vrijdagmiddag tussen 16:30 en 18:15 uur in de muziekschool Stede Broec. Het eerste concert staat ook al op de agenda, 10 juli 2019 in Kasteel Radboud in Medemblik.

Steffen Snip, directeur van Muziekschool Stede Broec en ad interim directeur Muziekschool Oostelijk Westfriesland zegt over het nieuwe symfonieorkest: ,,Ik hoop dat de gemeenten [raadsleden] dit project omarmen en ondersteunen, want dit is ontstaan uit de individuele muzieklessen. Het mooie van een symfonieorkest is dat blaasinstrumenten, strijkleerlingen en slagwerkleerlingen hiervoor kunnen kiezen. Het is niet vanzelfsprekend dat er een orkest is, bestaande uit strijkers, blazers en slagwerk. Dit is een verrijking van het muziekaanbod en voor de samenleving.

Beide muziekscholen geven muziekles op diverse basisscholen in Opperdoes, Enkhuizen, Wognum, Medemblik, Hoogkarspel, Bovenkarspel en Grootebroek. Het aantal basisscholen dat gebruik maakt van muziekles van de muziekschool is groeiende want wij ondersteunen de wens van de gemeente om meer muziek in de klas maar… dat mag niet ten koste gaan van de individuele lessen op de muziekschool. Als individuele les verdwijnt heeft muziekles in de klas geen vervolgmogelijkheden en geen toekomst!

De bedoeling is juist om naast muziek in de klas ook mogelijkheden te blijven creëren voor vervolg/verdieping d.m.v. [individuele] muzieklessen op langer termijn. Als er geen subsidie voor muziekles op de muziekschool meer wordt ondersteund dan krijgen ruim 500 leerlingen vanaf 2020 geen individuele muziekles meer. Hopelijk zien de gemeenten de noodzaak in om dit te blijven ondersteunen

[signoff]

Reageren via facebook