Dit mag dus straks niet meer in het Achterom. (Foto: Medemblik Actueel)

Geen aanmeerverbod wel praten met booteigenaren Achterom Medemblik

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik is geen voorstander van een afmeerverbod in het Achterom in Medemblik. Na klachten van omwonenden dat de booteigenaren de boten vaak bij de trappen afmeerden zodat niemand meer gebruik kan maken van deze trappen heeft de gemeente besloten om in gesprek te gaan met de eigenaren van deze boten.

Bij 1 van de trappen in het Achterom is een z.g.n. uitklimbeugel gemonteerd en na onderzoek van de gemeente bleek dat van de 10x dat zij hebben gecontroleerd er 9x een boot bij deze trap met uitklimbeugel lag afgemeerd, het gaat om de trap ter hoogte van de Torenstraat. De overige boten die in het Achterom liggen afgemeerd liggen naast 1 van de trappen.

Dit mag dus straks niet meer in het Achterom.  (Foto: Medemblik Actueel)
Dit mag dus straks niet meer in het Achterom. (Foto: Medemblik Actueel)

De gemeente gaat nu onderzoeken of het wel duidelijk is voor de booteigenaren waar de uitsklimbeugel voor is, of deze voor het uitstappen uit de boot is of voor uit het waterklimmen is bestemd. Hierbij moet de gemeente rekening houden met het monumentale beeld van het Achterom.

De gemeente wil nu met de booteigenaren om tafel om duidelijk af te spreken dat de boten niet meer bij 1 van de trappen mag worden afgemeerd maar naast de trappen waar ook voldoende afmeerplekken zijn.

Reageren via facebook