Zwembad de Zeehoek gaat hoofdpijndossier worden

WERVERSHOOF – Dat bleek al snel tijdens de commissievergadering waarbij projectleider André Timmerman al direct aan de bel trok over het budget, 12 miljoen euro, voor het zwembad.

Of er moet meer geld bij of het zwembad moet soberder worden gebouwd, dat was de waarschuwing van Timmerman. Yannick Nijsingh (D66) noemde het zelfs al de Noord-Zuidlijn van Medemblik.

Een hele ploeg mensen heeft zich beziggehouden met alles door te rekenen maar zelfs als er een goedkopere tegel gaat worden gebruikt dan nog blijft de 12 miljoen niet genoeg te zijn, een andere oplossing zou zijn om geen 3 maar 2 baden te bouwen, waarvan 1 bad een peuterbad blijft.

Of er geld bijkomt is nog maar de vraag, zeker omdat diverse partijen al grote problemen hadden met de 12 miljoen die nu is uitgetrokken en veel liever een lager bedrag hadden uitgetrokken.

Het nieuwe Zeehoek moet komen aan de westkant van Wervershoof en moet dienstdoen voor alle inwoners van de gemeente Medemblik. De eerste planningen zijn dat de bouw wordt gestart medio 2021 en moet dan eind 2022 worden opgeleverd.

[signoff]

Reageren via facebook