Menu – Pompoen bloemkoolsoep


Menu - Pompoen bloemkoolsoep
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Verdeel de pompoen en bloemkool over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en eventueel wat zout.
  • Rooster de groenten 15-20 minuten in de oven gaar.
  • Rooster in tussentijd de sneetjes brood in de broodrooster.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan, rooster de pompoenpitten en laat afkoelen op een velletje keukenpapier.
  • Snipper de ui, pers de knoflook en verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd in ringetjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en chilipeper gedurende 1-2 minuten
  • Voeg vervolgens de bouillon toe. Voeg de geroosterde groenten toe en laat het geheel een paar minuten koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper, gemberpoeder en gemalen komijnzaad.
  • Schep de soep in diepe borden of kommen en garneer met de geroosterde pompoenpitten en 1-2 sneetjes geroosterd volkorenbrood.
Instructies
  1. flespompoen
  2. kleine bloemkool
  3. olijfolie
  4. -8 sneetjes geroosterd volkorenbrood
  5. g pompoenpitten
  6. grote ui
  7. teentjes knoflook
  8. ½ rode chilipeper
  9. l groentebouillon
  10. tl gemberpoeder
  11. /2 tl gemalen komijnzaad
Tips
Variatietip: Gebruik eens andere kruiden. Salie, kerrie en nootmuskaat passen goed bij de smaak van pompoen en bloemkool.

 

Reageren via facebook