MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.
Menu van de dag – Spinaziesalade met paprika,feta en walnoten
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 groene paprika’s (in vieren)
- 300 g verse spinazie (gedroogd, gewassen)
- 100 g feta (verkruimeld)
- 50 g walnoten (grof gehakt)
- 2 eetl. witte wijnazijn
- 1 theel. honing
- 1 mespunt scherpe mosterd
- circa 4 eetl. extra vergine olijfolie
Instructions
- Snijd de paprika’s in vieren en leg ze met de schil naar boven op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met wat olie en laat ze onder de grill donkerbruin kleuren. Doe ze in een plastic zak of afgesloten pan en laat ze afkoelen.
- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Wrijf het vel van de stukken paprika af en snijd ze in repen.
- Verwijder dikke en lange stelen van de spinazie en hussel de groente in een kom met de paprika, feta en de dressing. Verdeel over vier borden en bestrooi met walnoten.
Calories: 280 kcal Fat: 24 g Carbohydrates: 5 g Protein: 8 g
Notes
In plaats van feta kunt u zachte of harde geitenkaas gebruiken. Lekker met gebakken aardappeltjes en vis
Reageer