Wat eten wij vandaag: Kalkoenfilet met parmaham en tagliatelle

Kalkoenfilet met parmaham en tagliatelle

Wat eten wij vandaag: Kalkoenfilet met parmaham en tagliatelle Wat eten wij vandaag: Kalkoenfilet met parmaham en tagliatelle Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 600 g kalkoenfilets of, in 4 plakken
  • 600 g kipfilets, in 4 plakken
  • 4 plakken parmaham
  • 1 el olijfolie
  • 200 g cherry-/kerstomaatjes
  • 250 g tagliatelle, koelvers
  • 1 bakje pesto, koelvers
  • 75 g Parmezaanse kaas, in flinters
  • 1 zakje rucola

Instructies

  1. Bestrooi de kalkoenfilet rondom met peper en leg aan een kant een plak ham erop. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de kalkoenfilet eerst op de hamkant. Keer om en bak nog een paar minuten op middelhoge stand.
  2. Kook de tagliatelle beetgaar in water met zout. Giet de pasta af, vang wat van het kookwater op en laat uitlekken. Leg de tomaatjes bij de kalkoen in de pan en leg een deksel erop.
  3. Schep de tagliatelle terug in de pan en schep de pesto met een beetje kookwater en de helft van de parmezaan erdoorheen. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en leg de kalkoenfilet erop. Verdeel de tomaatjes en jus erover. Bestrooi met peper. Serveer met de rucola en de rest van de kaas.

Reageren via facebook