27.4 C
Medemblik
12 augustus 2020 11:32
Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar

Opperdoezer Pieperrel in Opperdoes

OPPERDOES – Terwijl juist vandaag de eerste Opperdoezer Ronde weer uit de grond zijn gehaald speelt zich op een ander gebied een ware oorlog uit tussen de teler Kees Kee en de Telersvereniging Opperdoezer Ronde. Deze rel is zo hoog opgelopen dat de Telersvereniging van Kees Kee 100.000 euro eisen. Kees Kee wuift de boete die hem is opgelegd weg, ‘ik ben geen lid meer van die vereniging, en sinds ik geen lid meer ben heb ik geen jaren meer zo’n goede omzet gedraaid.”

De zaak is bij de bestuursrechter onder de hamer en deze droeg beide partijen eerst op om te kijken of ze er niet uit kunnen komen. De advocaat van Kee liet de Telersvereniging wel weten dat de boete die zij Kee hebben opgelegd niet in verhouding staat tot de overtreding, schrijft het NHD.  En ook het feit dat Kee gewoon zijn aardappelen bleef leveren aan de Telersvereniging wil niet zeggen dat hij automatisch lid wil blijven van de vereniging zei de rechter. Mr. Bijlow, de advocaat van Kee, ,, client heeft meerdere malen schriftelijk aangegeven geen lid meer te zijn van de Telersvereniging.”

Definitieve uitspraak volgt op 24 apri.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?