26.1 C
Medemblik
10 augustus 2020 13:32
Medemblik Actueel.

Foto: Medemblik Actueel / Barend Hoekstra

Eerste geboorteboom in geboortebos Medemblik

ONDERDIJK – Op initiatief van GroenLinks-fractievoorzitster Ria Manshanden heeft zij samen met wethouder Andrea van Langen en de ouders van de op 1 februari geboren Isabel Euser vanochtend de primeur gekregen om als eerste in het nieuwe ‘geboortebos’ van de gemeente Medemblik een boom te planten.

De geplante Koningslinde staat symbool voor een gezonde en groene toekomst voor elk kind. Het bos staat bij het Overhoekse bos nabij de kanovereniging ‘De Kogge’.

Duizenden geboortebomen

Er zijn al duizenden Geboortebomen in de diverse Geboortebossen geplant en hiernaast zie je de bossen waar nog bomen worden geplant. Een leuk weetje is dat het GeboorteBos in Mierlo op 3 december 2002 is geopend door de 3 Prinsessen, Laurentien, Marilène en Annette, die voor hun kindjes Eloïse, Isabella, Anna en Lucas een Geboorteboom hebben geplant. Hier zijn dus echte Koninklijke Geboortebomen geplant.

Het geboortebos in de gemeente Medemblik is enkel voor de nieuwe bewonertjes die worden geboren.

Doel van het GeboorteBos

Het doel van de actie is om op symbolische wijze tot uitdrukking te brengen dat elk kind, ongeacht zijn/haar afkomst, moet kunnen opgroeien in een groene, gezonde wereld. Iedereen kan bij de Stichting een Geboorteboom bestellen en deze zelf tijdens de plantdag komen planten. Voor € 47,50 heb je een Geboorteboom in GeboorteBos Schijndel. Een Geboorteboom in Geboortebos Medemblik is € 75,- en voor het Tilburgse GeboorteBos betaal je € 32,50 voor een Geboorteboom. De prijzen voor de diverse Geboortebomen is in overleg met de betrokken partij tot stand gekomen. Zie hier verder voor een overzicht van alle bomen.

Een heel bijzonder bos van Stichting Nationale Boomfeestdag is het Nationaal KinderBomenBos. Naast het planten van Geboortebomen worden hier voor overleden kinderen KinderGedenkplekjes met een Levensboom gerealiseerd. Lees hier verder over het Nationaal KinderBomenBos.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?