Medemblik Actueel.

Regionieuws

Afsluitdijk ’s nachts dicht voor al het verkeer

REGIO – Rijkswaterstaat gaat in de nachten van 18 t/m 20 februari en in de nacht van 25 op 26 februari de bruggen van de Afsluitdijk testen, daardoor is de Afsluitdijk voor al het verkeer afgesloten. Er zullen omleidingroutes worden ingesteld voor het wegverkeer van en naar Noord-Holland en van en naar Friesland.

De afgelopen weken zijn er werkzaamheden uitgevoerd om de draaibruggen in de Afsluitdijk veilig te kunnen blijven bedienen zoals plaatsing van extra camera’s. Dit is nodig omdat geconstateerd is dat de informatieoverdracht tussen de verschillende bedienings- en besturingssystemen niet optimaal functioneert. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd zonder hinder voor het verkeer. Nu moeten er testen worden uitgevoerd. Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken vinden deze testen in de avonden en nachten plaats.

Tijden en locaties

Lorentz bruggen:

    • Maandag 18 februari van 22.00 tot 05.00 uur
    • Dinsdag 19 februari van 22.00 tot 05.00 uur
    • Woensdag 20 februari van 22.00 tot 05.00 uur

Stevin bruggen:

  • Maandag 25 februari van 22.00 tot 05.00 uur
  • Dinsdag 26 februari van 22.00 tot 05.00 uur

Rijkswaterstaat adviseert de weggebruiker rekening te houden met een extra reistijd van circa 60 minuten.

Reageren via facebook