Reportage: Lappendag Hoorn in het teken van koopjes en vooral veel bier.

HOORN – Het is de laatste dag van de kermis in Hoorn en dat betekent traditiegetrouw Lappendag. Dé dag om koopjes te scoren op de markt, maar natuurlijk ook om te feesten. Verslaggever Tom Jurriaans ging kijken of hij ook een koopje kon scoren en of het bier nat was.

En het feest begon al in alle vroegte. “De eersten zaten hier om negen uur al aan het bier”, vertelt een bardame. “Dat is misschien vroeg, maar tijdens Lappendag hoort dat er gewoon bij.”

Terwijl er op de Roode Steen flink gefeest wordt, is het ook druk op de markt. Veel mensen storten zich op de koopwaar die vandaag met flinke korting wordt aangeboden. “Ik heb net vijf paar schoenen gekocht voor zestig euro”, vertelt een van de koopjesjagers. “Het is maar één dag in het jaar, dus dat wil je niet missen.”

Reageren via facebook