Medemblik Actueel.

Fusie lokale omroepen West-Friesland een feit: WEEFF is de streekomroep van West-Friesland

WEST-FRIESLAND | Op 8 augustus zijn Radio Enkhuizen (Stichting Lokale Omroep Oostelijk West-Friesland), RTV Hoorn (Stichting Lokale Omroep Hoorn) en de Stichting Streekomroep West-Friesland (Drechterland, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec) gefuseerd. De naam van nieuwe fusieomroep is Stichting Streekomroep West-Friesland die zich profileert onder de handelsnaam WEEFF.

De fusie is mede een gevolg van het convenant dat in 2013 is overeengekomen tussen de VNG en de OLON (de landelijke belangen vereniging van lokale publieke omroepen). Daarin zijn eisen geformuleerd waaraan lokale publieke omroepen moeten voldoen op het gebied van programma aanbod, informatievoorziening, organisatie en bediening van informatiekanalen (ether, kabel, internet). Daardoor is het samengaan van lokale omroepen in regionale streekomroepen noodzakelijk geworden.

Omroep WEEFF bedient de zeven gemeentes van West-Friesland in het voorzien van dagelijks actueel nieuws op de platformen TV, radio, online en social media. Op dit moment wordt er gewerkt aan het samenvoegen van de huidige FM zenders die nu nog te beluisteren zijn op 107.1 FM en 105.8 FM. Vanaf september gaat er een nieuwe radioprogrammering van start waarna er op beide frequenties, 103,9MHZ, éénzelfde programmering te beluisteren is. Tevens is recentelijk een nieuwe website gelanceerd en is de lay-out van het TV-kanaal vernieuwd.

Waar kun je ons vinden?

Reageren via facebook