Simon en Irene Schouten naar de wereldbekerfinale in Salt Lake City

ANDIJK – Tijdens de afgelopen Wereldbekerwedstrijden in Hamar (Noorwegen) zijn de laatste tickets voor de wereldbekerfinale in Salt Lake City vergeven en waar normaal op elke afstand wel Nederlandse schaaters/sters aanwezig waren ontrbreken deze nu op de 500 meter. Geen van de Nederlanders heeft zich bij de eerste 12 op deze afstand kunnen schaatsen.

Simon en zus Irene Schouten mogen de schaatsen op wel gaan slijpen om op 9 en 10 maart aanstaande op het supersnelle ijs van Salt Lake City te gaan strijden om de zeges bij de massastart. Irene Schouten wist zich als 5e te kwalificeren en de tweede Nederlandse Melissa Wijfje als 8e. Simon Schouten eindigde op de 8e plek achter Chris Huizinga die als 5e eindigde in de wereldbeker.

Op de overige afstanden komen uit bij de dames:

  • Ireen Würst en Letitia de Jong (1000 meter)
  • Ireen Würst, Lotte van Beek, Melissa Wijfje en Joy Beune (1500 meter)
  • Esmee Visser, Melissa Wijfje en Reina Anema (5000 meter)

Bij de mannen zijn de volgende schaatsers gekwalificeerd:

  • Kjeld Nuis, Kai Verbij en Thomas krol (1000 meter)
  • kleld Nuis, Thomas Krol en Patrick Roest (1500 meter)
  • Marcel Bosker en Patrick Roest (5000 en 10.000 meter)

[signoff]

Reageren via facebook