16.3 C
Medemblik
14 juli 2020 07:57
Medemblik Actueel.

De onbetwiste Nederlands kampioen Bente kerkhoff samen met de nr. 2 Brit Qualm en de nr. 3 Lotte Veenstra (Foto: Skeelernieuws.nl)
De onbetwiste Nederlands kampioen Bente kerkhoff samen met de nr. 2 Brit Qualm en de nr. 3 Lotte Veenstra (Foto: Skeelernieuws.nl)

Terugblik op fantastische eerste dag NK-inline Skaten met goud voor Westfriezen

MEDEMBLIK – Het NK Inline-skaten dat in Wervershoof en Medemblik wordt gehouden kon niet beter van start gaan. Maar liefst 4x werd de gouden medaille uitgereikt aan een sporter uit Westfriesland.

1000 meter winst voor Rick Schipper

Medemblikker Rick Schipper beet de spits af, in een super spannende 1000 meter wisten de broertjes Schipper het peleton op een hoop te rijden door de koers keihard te maken. Toen de bel voor de laatste ronde luidde versnelde Rick Schipper nogmaals en deze versnelling was teveel voor de rest van het peloton waardoor hij juichend de finish overkwam. Merijn Scheperkamp werd de nummer 2 voor Luc ter Haar op plaats 3. Broer Kay Schipper werd net daarachter 4e.

De overige Westfriezen eindigden op plaats 13 (Janno Botman uit Andijk), 14 (Twan Berlijn uit Medemblik),23 (Ruben Oldenburger uit Nibbixwoud)

Nederlands kampioen Rick Schipper geflankeerd door de nummer 2 Merijn Scheperkamp en Luc ter Haar (Foto: Skeelernieuws.nl)
Nederlands kampioen Rick Schipper geflankeerd door de nummer 2 Merijn Scheperkamp en Luc ter Haar (Foto: Skeelernieuws.nl)

1000 meter dames met Beau Wagemaker

De uit Hoogkarspel afkomstige Beau Wagemaker moest op de 1000 meter de eer hoog houden voor Westfriesland en slaagde daar prima in met een vijfde plaats. Elisa Dul werd de nieuwe Nederlands kampioen voor Lianne van Loon en op plaats 3 Maya de Jong.

200 meter tijdrit junioren a en b meisjes, net niet voor Iris Tiben

Maar dat het deelnemersveld terdege rekening met het toptalent uit Medemblik rekening moest gaan houden was wel duidelijk. Net achter Lataesha Narian uit Broek in Waterland wist zij de zilveren plak voor zich op te eisen voor de nummer 3 Chloé Hoogendoorn. Randi Dekker uit Hoorn zag zich terug op plaats 19 in een uitermate sterk deelnemersveld.

Bij de junioren a meisjes ging de winst naar Marit van Beijnum voor Fleur Huls en Sascha Schenk uit Wieringerwerf. Er deden geen meisjes uit Westfriesland mee in de finale.

Medemblikse Iris Tiben als de nr. 2 op de 200 meter tijdrit met daarnaast de winnares Lataesha Narain en de nr. 3 Chloë Hoogendoorn (Foto: Skeelernieuws.nl)
Medemblikse Iris Tiben als de nr. 2 op de 200 meter tijdrit met daarnaast de winnares Lataesha Narain en de nr. 3 Chloë Hoogendoorn (Foto: Skeelernieuws.nl)

200 meter tijdrit junioren a en b jongens, prima prestaties Westfriezen

Op de 200 meter tijdrit bij de junioren a jongens twee deelnemers uit Westfriesland aan de start, Bas Meijer uit Oostwoud en Gert Jan van Diepen uit Wervershoof.  Beiden wisten zich binnen de top tien van een zeer sterk deelnemersveld te skeeleren. Bas op plaats nummer 5 en Gert Jan net daarachter op plaats 6. Kampioen werd Jeroen de Kroon voor Niek Stolhof en Ruben Ligtenberg.

Bij de junioren b jongens ging de winst naar Gijs Kamp voor Jenning de Boo en Kayo Vos. De uit Medemblik afkomstige Thomas van Oost viel net buiten de top tien, hij pakte de 12e plaats. Maik Stam uit Hoorn werd de nummer 16.

200 meter tijdrit heren, op de tienden van seconden

Het woordje billenknijpend spannend heeft donderdag een nieuwe betekenis gekregen, zo spannend was de strijd om het goud, waar uiteindelijk Ronald Mulder beslag op wist te leggen voor Janno Botman uit Andijk en Merijn Scheperkamp uit Hilversum. Twan Berlijn uit Medemblik zag zich terug op plaats 8 net voor de nummer 9 Ruben Oldenburger uit Nibbixwoud.

Nederlands Kampioen Ronald Mulder omringt door de nr 2 Janno Botman uit Andijk en de nr. 3 Merijn Scheperkamp (Foto: Skeelernieuws.nl)
Nederlands Kampioen Ronald Mulder omringt door de nr 2 Janno Botman uit Andijk en de nr. 3 Merijn Scheperkamp (Foto: Skeelernieuws.nl)

 

1000 meter Kadetten meisjes

Bij de kadetten meisjes die de 1000 meter moesten rijden was er geen kruid opgewassen tegen de drie voor NSPE-Skate Force uitkomende meisjes. De eerste drie plekken gingen dan ook naar Sanne Oosterwijk die kampioen werd voor Marieke de Vries op plaats 2 en Mayke Vriesinga op plaats 3.  Rianne Tiben wist toch nog een mooie 13e plaats voor zich op te eisen voor Melissa Mooijman uit Wervershoof op plaats 17 en Eva Oldenburger uit Nibbixwoud op plaats 26.

1000 meter kadetten jongens

Op de 1000 meter bij de kadetten jongens een supermooie prestatie van de uit Werverhoofs afkomstige Jan Mooijman, deze wist de bronzen plak te bemachtigen. Nederlands kampioen werd Bret Groot uit Almere voor Pelle Bolsius uit Amersfoort. Chris Berkhout deed niet onder en zette een strakke prestatie neer door de nr. 5 plaats voor zich op te eisen en tot slot werd Menno van Eig uit Opperdoes 12e

Nederlands Kampioen Bret Groot samen met de nr. 2 Pelle Bolsius en de nr. 3 Jan Mooijman (Foto: Skeelernieuws.nl)
Nederlands Kampioen Bret Groot samen met de nr. 2 Pelle Bolsius en de nr. 3 Jan Mooijman (Foto: Skeelernieuws.nl)

Junioren b meisjes 1000 meter, een ontketende Iris Tiben

Moest zij op de 200 meter nog 1 meisje voorlaten, op de 1000 meter wist niemand in het spoor van de ontketende Iris Tiben te blijven. Net over de helft van de wedstrijd ging de turbo aan en was het peloton gezien. Een prachtige overwinning voor Iris Tiben en de gouden plak is binnen. Bianca van der Meer uit Esloo pakte de zilveren plak voor Loes Busser uit Diepenveen.

Janne Berkhout uit Hauwert werd keurig 6e voor Randi Dekker uit Hoorn op plaats 17 .

De nieuwe Nederlands kampioen Iris Tiben met de nr. 2 Bianca van der Meer en de nr. 3 Loes Bussser (Foto: Skeelernieuws.nl)
De nieuwe Nederlands kampioen Iris Tiben met de nr. 2 Bianca van der Meer en de nr. 3 Loes Bussser (Foto: Skeelernieuws.nl)

Junioren b jongens 1000 meter

Bij de junioren b jongens deed er maar 1 sporter uit Medemblik mee, Thomas van Oost pakte een 18e plaats in een zeer snel gereden race die werd gewonnen door Kayo Vos voor Jenning de Boo en Jorian ten Cate. De uit Hoorn afkomstige Maik Stam werd 20e.

Junioren a meisjes 1000 meter, Bente kwam, zag en overwon

Beter kan je het niet omschrijven hoe Oostwoudse Bente Kerkhoff de 1000 meter bij de a meisjes naar haar hand zette. Na wat schermutselingen vond ze het genoeg en versnelde en was niet meer te achterhalen voor de rest van het peloton. Ramona Westerhuis uit Blokker werd tweede en Marit van Beijnum werd de nummer drie.

De nieuwe Nederlands kampioen Bente Kerkhoff samen met de nr 2. Ramona Westerhuis en de nr. 3 Marit van Beijnum (Foto Skeelernieuws.nl)
De nieuwe Nederlands kampioen Bente Kerkhoff samen met de nr 2. Ramona Westerhuis en de nr. 3 Marit van Beijnum (Foto Skeelernieuws.nl)

Junioren a jongens 1000 meter.

Bij de junioren a jongens ook weer twee mooie prestaties door Westfriese sporters. De nieuwe Nederlands kampioen werd Christian Haasjes voor Matthieu Hollaar op plaats 2 en Niek Stolhof op plaats 3. Daan Berkhout uit Hauwert viste net naast het podium op plaats 4 vlak voor Ivo de La Porte uit Oostwoud op plaats 5.  Bas Meijer uit Oostwoud finishte op plaats 13 één plaatsje voor de uit Wervershoof afkomstige Gert Jan van Diepen op plek nr. 14.

Dames 1000 meter, Beau komt op stoom

Maar net niet genoeg om mee te doen voor de prijzen. De uit Hoogkarspel afkomstige Beau Wagemaker kent na een belabberde seizoen in 2018, blessureleed zorgde voor een waardeloos seizoen, een mooie start van 2019. Op de 1000 meter vond zij zich terug op plaats 6 maar alles leek er op dat haar moment later die dag nog zou komen.   De nieuwe Nederlands kampioen werd Elisa Dul voor Lianne van Loon op plaats 2 en Maya de Jong op plaats 3.

Puntenkoers bleek een waar klapstuk te worden

Ongekend spannende wedstrijden kon het massaal aanwezige publiek zien tijdens het NK inline-skaten op de supersnelle baan van Wervershoof. Het begon al bij de kadetten meisjes waar Sanne Oosterwijk voor Donna Noor Gemser en Marieke de Vries de nieuwe Nederlands Kampioen werd.  Senna Westerhuis werd keurig de nummer 6, Rianne Tiben sloot de top tien af op plaats 10 en melissa Mooijman viel net buiten de top tien op plaats 11.

Kadetten jongens

Bij de kadetten jongens werd Bret Groot Nederlands Kampioen voor Sam Noordergraaf en Léon Ca Visser. Bas Kee uit Opperdoes probeerde het nog wel maar kwam net kracht tekort om mee te doen voor de medailles en finishte op plaats 5. Chris Berkhout uit Hauwert pakte plek 8, Ids van Komen uit Abbekerk de negende plaats voor Jan Mooijman uit Wervershoof op plaats 10 en Menno van Eig uit Opperdoes op plaats 11.

Junioren  meisjes

Bij de junioren b meisjes wist Iris Tiben deze keer geen potten te breken, ze probeerde het nog wel maar moest het afleggen tegen de latere winnares Dinly Koster en de nr. 2 Patricia Koot en de nr. 3 Chloé Hoogendoorn. Janne Berkhout uit Hauwert pakte nipt voor Iris Tiben de 8e plaats. Randi Dekker uit Hoorn eindigde op plaats 15.

Junioren b jongens

Bij de junioren b jongens moest Thomas van Oost uit Medemblik de eer hoog houden en dat deed hij prima, samen met zijn ploeggenoot Maik Stam uit Hoorn eindigden beide jongens op plaats 11 (Maik Stam) en plaats 12 (Thomas van Oost) , Nederlands Kampioen werd Kayo Vos voor Jorian ten Cate en Stijn van de Bunt.

Junioren a meisjes, een ontketende Bente kerkhoff

De superlatieven zijn niet genoeg om de prestatie van Bente te beschrijven, op de nr. 2 en 3 na reed zij het hele peloton op 1 of meerdere ronden. In het begin liet zij nog even de strijd aan de andere meiden over maar na een paar tussensprints vond ze het genoeg en leek het wel of er een raketmotor werd ingeschakeld. Met een enorme voorsprong op de nr. 2 Brit Qualm en de nr 3. Lotte Veenstra kwam zij over de finish. Ploeggenote Ramona Westerhuis uit Blokker moest dit keer genoegen nemen met plaats 4.

De onbetwiste Nederlands kampioen Bente kerkhoff samen met de nr. 2 Brit Qualm en de nr. 3 Lotte Veenstra (Foto: Skeelernieuws.nl)
De onbetwiste Nederlands kampioen Bente kerkhoff samen met de nr. 2 Brit Qualm en de nr. 3 Lotte Veenstra (Foto: Skeelernieuws.nl)

Junioren a jongens punten/afvalkoers, net niet voor Ivo

Hij heeft zich kapot gereden bij de strijd om de medailles maar kwam net tekort voor 1 van de drie plakken, de uit Oostwoud afkomstige Ivo de la Porte vond zich net achter de top 3 terug op plaats 4. De nieuwe Nederlands kampioen werd Christian Haasjes voor Lars Woelders op plaats 2 en Ruben Ligtenberg op plaats 3. Gert jan van Diepen eindigde keurig op plaats 6 en Daan Berkhout uit Hauwert pakte tenslotte nog de13e stek mee.

Senioren dames punten/afvalkoers, niemand wist Beau Wagemaker af te stoppen

Ze startte rustig, na een paar tussensprint stond ze nog maar op 1 puntje, maar hoe kan het veranderen, halverwege draaide zij de knop om en weg was zij onderweg naar een fantastische zege op de punten/afvalkoers. Beau Wagemaker uit Hoogkarspel legde het peloton haar wil op en enkel in de laatste ronde toen ze toch niet meer kon verliezen stond ze toe dat het peloton dichterbij kwamen en mochten strijden om de laatste puntjes.  Fleur Veen werd de nummer 2 voor Berber Vonk op plaats 3.

Beau Wagemaker op het hoogste plekje als de nieuwe Nederlands kampioen voor de nr. 2 Fleur Veen en de nr 3. Berber Vonk (Foto: Skeelernieuws.nl)
Beau Wagemaker op het hoogste plekje als de nieuwe Nederlands kampioen voor de nr. 2 Fleur Veen en de nr 3. Berber Vonk (Foto: Skeelernieuws.nl)

Senioren heren punten/afvalkoers

Alsof hij al jaren bij de senioren meerijdt, Midwouder Jordy van Workum.  Maar nee, dit jaar doet hij voor het eerst mee bij de ‘grote mannen’ en direct weten deze mannen waar ze aan toe zijn.  Kampioen werd hij nog niet maar het scheelde maar een puntje.  Nu werd Ruurd Dijkstra de nieuwe Nederlands kampioen voor Jordy van Workum en Chris Huizinga op de derde plaats. Twan Berlijn eindigde in de achterhoede op plaats nr. 22.

Jordy van Workum samen met de nieuwe Nederlands kampioen Ruurd Dijkstra en de nr. 3 Chris Huizinga (Foto: Skeelernieuws.nl)
Jordy van Workum samen met de nieuwe Nederlands kampioen Ruurd Dijkstra en de nr. 3 Chris Huizinga (Foto: Skeelernieuws.nl)

De strijd om de titels gaat vandaag verder op de baan in Wervershoof, dit kunt u straks vanaf 13.00 uur live volgen op deze website. Zaterdag verhuist het hele peloton naar Medemblik waar de wegwedstrijden zullen worden verreden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?