24.4 C
Medemblik
7 augustus 2020 23:35
Medemblik Actueel.

Nieuweboer maakt het zichzelf moeilijk tegen FC De Ark

WERVERSHOOF – Nieuweboer begon afgelopen vrijdag in Sporthal de Dars goed tegen het laag geklasseerde FC De Ark uit Anna Paulowna. Na de kerstpauze is FC de Ark versterkt met een aantal gestopte spelers en is het team versterkt tot een degelijk team.

Na een korte fase van aftasten kwam Nieuweboer vroeg op voorspong. Een aanval van FC de Ark werd onderbroken en in de snelle tegenaanval kwam de voorzet van Sven Deen en het overstapje van Thijs Schouten bij de vrijstaande Mitch Hofland die de kans benutte. De goed spelend Mitch Hofland bracht Nieuweboer voor de rust met 2 doelpunten op een 3-0 voorsprong. De 2-0 op aangeven van Tim Neuvel en de 3-0 na goed doorzetten van Thijs Schouten. In de eerste fase na de wissel bleef Nieuweboer geconcentreerd spelen en bouwde Mitch Hofland met een schot in de korte hoek de voorsprong uit naar 4-0.

Nieuweboer kreeg legio kansen, maar verzuimde de score op te voeren. Door het wedstrijd beeld en scoreverloop werd Nieuweboer slordiger en 6 minuten voor tijd strafte FC de Ark balverlies doeltreffend af. Vervolgens werd een minuut later een te snel aan FC de Ark gegeven vrije trap op 5 meter voor doel binnen geschoten.

Met nog minuten te gaan werd overtreding op Nick Kuin weggewoven door de scheidsrechter en scoorde FC de Ark 4-3. In de volgende minuut kreeg Lex Bakker na uitlokking door een tegenstander een tijdstraf. Met een man minder werd goed verdedigd en een overtreding op Thijs Schouten leidde tot een tijdstraf voor een speler van FC de Ark.

In de laatste minuut controleerde Nieuweboer het spel en behaalde een moeizame 4-3 overwinning. Komende vrijdag speelt Nieuweboer om 20.30 in Sporthal de Dars tegen het met 5 punten achterstaand op de 3e plaats staande Alkmaarse Boys.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?