Medemblik Actueel.

Archieffoto.
Schaatsen & skeeleren

Simon Schouten winnaar eerste marathon natuurijs.

ANDIJK – Met dank aan teamgenoot Bob de Vries heeft Andijker Simon Schouten zich tot vanmiddag op de ijsbaan van Noordlaren tot winnaar van de eerste marathon op natuurijs kunnen kronen dit jaar. Samen met nog 7 anderen zat Simon Schouten in een kopgroep waarbij ook zijn teamgenoot Bob de Vries zat en deze kreeg als opdracht het tempo zo hoog mogelijk te houden.

Waar zus Irene nog een mispeer maakte in de laatste bocht kwam Simon Schouten wel ongeschonden het rechte eind op en wist om indrukwekkende wijze de zege voor zich op te eisen. Schouten wist ook nog te vertellen dat hij er wel van baalde dat zus Irene vanochtend naast de zege greep, “het lijkt wel een spelletje, win ik, wint zij niet en wint zij win ik niet”, zegt Simon Schouten tegen de verslaggever van het NOS.

Reageren via facebook