Prachtige 8ste plek voor Sjaak Schipper op de Weissensee

MEDEMBLIK – Sjaak Schipper mag en kan tevreden terugkijken op zijn optreden tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen bij de heren op de Weissensee. In een hele zware en harde wedstrijd die werd gewonnen door Mart Bruggink wist Sjaak Schipper zich meer dan prima staande te houden in de eindstrijd van de wedstrijd.

De koers over 150 kilometer werd na 80 kilometer op de spits gedreven toen een kopgroep wegsprong en een minuut voorsprong kreeg, uit het peleton sprong niet veel later Bart Mol(Wognum) weg om zich aan te sluiten bij de kopgroep, met nog een paar ronden te gaan sprongen er nog een paar schaatsers uit het achtervolgende peleton waaronder Andijker Simon Schouten en Gary Hekman zodat de groep uit 27 man kwam te bestaan.

Op tien kilometer voor de finish sprong Jordy Harink uit de kopgroep maar die kreeg geen ruimte om weg te blijven en werd al snel weer achterhaald, anderhalve kilometer voor de finish wist Bruggink wel uit de greep van de kopgroep te blijven en kwam luid juichend over de finish. Niet veel later kwam Sjaak Schipper als de nr. 8 over de finish.

Bart Mol kwam als 14e over de streep, Simon Schouten als 24e en Andijker Arn Botman als 57e

[signoff]

 

Reageren via facebook