Kelly Schouten nieuwe aanvoerster tussenklassement KPN Marathon Cup

ZWAAGDIJK – Kelly Schouten heeft de afwezigheid van de Italiaanse Francesca Lollobrigida en Marijke Groenewoud die de slag miste zaterdagavond aangegrepen om de koppositie in het tussenklassement over te nemen van Francesca Lollobrigida.

Vanaf de start probeerden rijdsters weg te komen uit het peloton maar elke ontsnappingspoging was gedoemd te mislukken tot halverwege de race toen zeventien dames het wel lukte om uit de greep van het peloton te ontsnappen en een voorsprong pakten die genoeg was om uit te gaan maken wie de zege op het ijs van de ijsbaan in Haarlem mee naar huis mocht nemen.

In de kopgroep ook Carien Kleibeuker die menig keer probeerde te ontsnappen maar telkens werd teruggehaald door de kopgroep waardoor het uitliep op een massasprint die werd gewonnen door Elisa Dul die haar eerste overwinning pakte dit seizoen voor Imke Vormeer en Merel Bosma. Kelly Schouten pakte een mooie vierde plaats die genoeg was om de leiding in het tussenklassement over te nemen van Francesca Lollobrigida.

Voor Beau Wagemaker werd Haarlem geen succes, iemand stapte in haar klapschaats en beiden vielen. Beau wist zich terug te knokken naar het peloton waar op dat moment net de 17 uit ontsnapten, Beau wist ondanks alles nog als 21e te finishen net 1 plaatsje buiten de punten, Dieuwertje van Kalken uit Hem was met haar 31e plaats de laagst geplaatste Westfries.

Geen succes bij de beloften dames

De Westfriese deelneemsters bij de beloften konden zaterdagavond geen vuist maken en eindigden allemaal buiten de top 10. Leonie Beers uit Hoogkarspel kwam als de nr. 21 over de streep voor Ria Schilder uit Hoogwoud op plaats 41, Dewi Nicolai iut Hoogkarspel op plaats 46 en Marissa Dekker uit Hoorn op plaats 50.

De volgende marathon is op het ijs van de ijsbaan in Alkmaar op 7 december.

[signoff]

Reageren via facebook