En dat is nr. 4 en de eindzege voor Irene Schouten in de Trachitol Trophy

ANDIJK – Er was de afgelopen vier dagen niemand die Irene Schouten kon bedreigen of zelfs maar bij kon houden in de strijd om de Trachitol Trophy en voor het klassement van de tussensprints. Met 4 overwinningen en de zege in het sprintklassement kan Irene Schouten terugkijken op een zeer geslaagde Trachitol Trophy.

De slotrace in Groningen ging zondagmiddag over 100 ronden en kende net zoals de drie wedstrijden voor deze een aanvallende Irene Schouten die er ook niet voor terugdeinste om schaatsters die weg schaatsten uit het peleton weer terug te halen. De eerste helft van de race was het nog aftasten geblazen en keken de rijdsters vooral naar Irene Schouten en haar teamgenote Carien Kleibeuker.  Halverwege de race vonden 18 rijdsters het genoeg en sprongen weg, bij deze achtien rijdsters natuurlijk Irene Schouten en Carien Kleibeukers maar ook Manon Kamminga, Ineke Dedden, Emma Engbers, Merel Bosma en Iris van der Stel, het peloton bleek niet bij machte om de 18 rijdsters bij te halen zodat deze groep na een paar ronden een ronde voorsprong nam op het peleton en het al duidelijk werd dat de 18 rijdsters om de winst gingen schaatsen.

Er volgenden uit de groep van 18 nog een paar snijdende demaraties maar geen van allen wisten dit tot een succes te brengen waardoor het weer aankwam op een eindsprint en zoals altijd werd deze gewonnen door Irene Schouten.

Reageren via facebook