Belangstellenden kunnen na de Wil Hartog-motortoertocht een kijkje nemen in het museum. (Foto: aangeleverd)

Wil Hartog-motortoertocht, een tocht door Noord-Holland

LAMBERTSCHAAG – De Wil Hartog-motortoertocht vindt zondag 3 juni plaats. Motorrijders genieten dan van de ongeveer 180 kilometer lange route, die Noord-Holland doorkruist. Tevens is voor belangstellenden het museum open tot 17.00 uur.

Fans van motorcoureur Wil Hartog verzamelden sinds 1998 een groot aantal spullen bij elkaar en stellen die tentoon in het Wil Hartog Museum, Mijnsherenweg 7 in Lambertschaag. In de verschillende ruimten staan vele pronkstukken van de Witte Reus, onder meer oude tijdschriften en krantenartikelen, een aantal trofeeën, het witte motorpak en andere items uit de hoogtijdagen van de racecarrière van Hartog. Het pronkstuk is de Suzuki RG 500 motor, waarmee hij de TT van Assen won in 1977 en waarmee Wil nog steeds rondrijdt op diverse circuits. Tevens staat de Suzuki T20 tentoongesteld, waarmee de carrière van Hartog startte. De toegang tot het museum is gratis.

Wie mee wil doen met de Wil Hartog motortoertocht, kan zich inschrijven via www.mcmios.nl. Download via deze site de tocht voor op GPS of Tom Tom. Deelname aan de tocht bedraagt slechts 2,50 euro, inclusief koffie of thee en gevulde koek bij de start. De motoren kunnen tussen 09.00 en 12.00 uur starten bij het Wil Hartog Museum, bij de grasdrogerij in Lambertschaag. 
Meer informatie: www.wilhartogmuseum.nl.

Reageren via facebook