Starters/jongerenwoningen in Wognum

SP-jongeren doen onderzoek naar jongerenhuisvesting in West-Friesland

REGIO – De jongerengroep van de SP in Westfriesland-Oost is deze week een onderzoek gestart naar de behoefte aan een eigen huis bij jongeren. Zij wil van de inwoners in de regio weten in hoeverre zij op zoek zijn naar een jongerenwoning in Enkhuizen en omliggende gemeenten.

Jongerenhuisvesting

Vorig jaar al vroeg ROOD, de jongeren in de SP, aandacht voor de problematiek van het tekort aan jongerenwoningen in Enkhuizen. Voor jongeren van 18-23 jaar, maar zeker ook voor hen die tussen de 23 en 30 jaar oud zijn. Er zijn weinig geschikte, betaalbare woningen voor handen. ROOD vroeg toen aandacht voor de woningnood in de gemeenteraad. Waar vorig jaar nog de meeste partijen ontkenden dat er een probleem was, bleken de verschillende verkiezingsprogramma’s toch duidelijk het probleem te onderschrijven.

ROOD roept alle jongeren tussen 18 en 35 jaar op om de enquête in te vullen die zij heeft uitstaan. Dat kan via de www.enkhuizen.sp.nl of via de facebookpagina van ROOD-Westfriesland-Oost.

Reageren via facebook