16.4 C
Medemblik
20 mei 2020 23:03
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Westfriese Beursvloer 2017 een meer dan geslaagde happening

MEDEMBLIK – Op donderdag 23 november opende wethouder Joset Fit de 2017 editie van de Westfriese Beursvloer. Met het slaan van de gong om half vijf ontpopten regionale ondernemers en maatschappelijke organisaties zich als ware beursgangers. De organisatie was in handen van het Vrijwilligerspunt en de Westfriese Uitdaging, die dit jaar de beursvloer in het Bon theater te Medemblik had neergelegd. Met 111 gemaakte matches, die gezamenlijk een waarde van zo´n 85.000 euro vertegenwoordigen, kijken de deelnemers en de organisatie terug op een succesvolle editie.

Handel

De handelswaar op de Westfriese Beursvloer bestond niet uit aandelen, maar uit effecten. Wethouder Joset Fit sprak over ‘voldoening’, ‘gunnen’ en ‘trots’ als positieve effecten die de aanwezige ondernemers en maatschappelijke organisaties op elkaar uitoefenden. Verder bleven met handelswaar bestaande uit kennis, klussen, mensen en middelen de portemonnees gesloten.

Netwerk

De wethouder sprak ook van de indirecte doorslag die een ontmoeting op de Westfriese beursvloer voor beide partijen kon hebben. Soms kon een samenwerking daarbij direct met een succesvolle match worden bezegeld, en aan andere keer zal deze match mogelijk in de toekomst plaatsvinden. Als gevolg werden de netwerken afgelopen donderdag wederom goed ingezet, uitgebreid en onderhouden. Naast het handelen in effecten werd er dus ook geïnvesteerd.

Ondersteuning

Om de onderhandelingen zo succesvol mogelijk te maken kregen de beursgangers een heuse workshop van de organisatie, alvorens zij de vloer op gingen. Hierin werden hun wensen concreet vertaald naar duidelijke en vooral aanlokkelijke vraagstelling als handelswaar. Leerlingen van Scholengemeenschap De Dijk verzorgden de ondersteuning aan de deelnemers op het gebied van administratie, faciliteiten en horeca. In de zaal maakte de organisatie net als vorige edities weer gebruik van de zogeheten hoekmannen, die per handelscategorie succesvolle matches wisten te faciliteren.

Sluiting

Met de tweede gongslag van de middag staakten de onderhandelingen, maar ging het netwerken gestaag door tijdens de afsluitende borrel. Met 111 succesvolle matches was ook deze editie van de Westfriese Beursvloer weer de moeite waard. Zowel de deelnemers als de organisatie hebben bijgedragen aan de unieke laagdrempelige sfeer die dit lokale evenement zo typeert.

Reageren via facebook