13 C
Medemblik
27 september 2020 01:45
Medemblik Actueel.

IVN: Lezing Polder het Grootslag

Wervershoof – Zondag 17 april geeft Piet Zwaan in het Streekbos Paviljoen Veilingweg 21a 1611 BN  Bovenkarspel een lezing over de historie, heden en toekomst van deze waterrijke polder bij IVN West-Friesland. De lezing begint om 14.00 uur, volwassenen zijn welkom in de Incotec zaal van het Streekbos Paviljoen. De ‘oud’ waterschapbestuurder en wethouder neemt foto’s, tekeningen en oude kaarten mee. Aanmelden is niet nodig en vragen staat, tijdens / na de lezing, vrij.

Polder Het Grootslag: schatkamer van landbouw en bollenteelt grenzend aan de IJsselmeerdijk. Onderdeel van de West-Friese Omringdijk, een monument op zich. Dit gebied wordt al ruim 3500 jaar, voor landbouw en veeteelt, gebruikt. Door de verkaveling in de jaren ‘70 is dit Westfriese gebied enorm veranderd.

Ook de landbouwmethodes, de producties en woningbouw zijn in de loop der tijd rigoureus gewijzigd. Dat vraagt om een ander waterbeheer dan vroeger. Een goede afwatering voor de strijd tegen het water is van groot belang. Een goede waterzuivering, beheer waterpeil en opvang van water is inmiddels gerealiseerd, o.a. door waterbergingen en aquaduct(en) aan te leggen. Wat kunnen we nog verwachten, wat zijn de oorzaken en zijn er oplossingen?

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?