Medemblik start flexibele openingstijden publieksbalies gemeentehuis

MEDEMBLIK – In 2018 start een proef met flexibele openingstijden van de publieksbalies in het gemeentehuis. Dit gebeurt op verzoek van de gemeenteraad. Het aantal bezoekers bij de publieksbalies is seizoensafhankelijk. Er zijn piek- en dalmomenten. Omdat de gemeente inmiddels ruime ervaring heeft met het werken op afspraak, bestaat een goed inzicht over het te verwachten aantal bezoekers.

Op basis hiervan worden de openingstijden van de publieksbalies afgestemd op het aantal bezoekers. Dat betekent dat piekmomenten gemakkelijker worden verwerkt. In zo’n periode is de publieksbalie vaker of langer open. Een nadeel is dat de openingstijden per periode verschillen. Dat kan voor inwoners verwarrend zijn. Wanneer iedereen zich aan het maken van een afspraak houdt is dit nadeel niet van toepassing.

De proef met flexibele openingstijden geldt uitsluitend voor de publieksbalies.