G-soos primeur Andijk

Andijk – Vrijdagavond was voor Bas en Monique Schimscheimer, Wietske de Geeuw en Sandra Arends een belangrijke avond, zij zagen een wens in vervulling gaan door de opening van een heuze G-Soos in jongerencentrum The Future in Andijk. Wethouder Harry Nederpelt en Jelle SchimScheimer hadden de eer om samen het lintje door te knippen.

De G-Soos is een initiatief van een aantal ouders in samenwerking met leden van Wijkteam Oost van de gemeente Medemblik. De avonden zijn bedoeld voor jongeren met een beperking zoals bijvoorbeeld autisme, ADHD, PDD-NOS of een lichamelijke beperking.

Het idee ontstond doordat er voor deze specifieke groep jongeren weinig te doen is in de omgeving. Het is niet voor iedereen mogelijk om naar de regulier geplande activiteiten te gaan, bijvoorbeeld omdat deze groep geen of moeilijker aansluiting vindt, het niet veilig genoeg voelt of omdat er te veel prikkels zijn. Bij de G-Soos is ook begeleiding aanwezig om een oogje in het zeil te houden.

Samen met Sandra Smit en Anita Bloem van het Wijkteam Oost  en Bert Steeman van de gemeente Medemblik maar ook Nadia Dijkhuis en Boris Dekker van The Future heeft Andijk nu voor heel oostelijk West-Friesland een plek waar ouders maar ook hun kinderen gezellig bijelkaar kunnen komen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.