22 C
Medemblik
9 augustus 2020 07:02
Medemblik Actueel.

Medemblik wil starterslening naar 175.000 euro verhogen

MEDEMBLIK – Door prijsontwikkelingen op de woningmarkt heeft het college besloten de verordening startersleningen aan te passen. In de bestaande verordening is de maximale aankoopprijs van een woning 150.000 euro. Omdat in deze prijsklasse nauwelijks nog woningen beschikbaar zijn, wordt het maximale aankoopbedrag verhoogd tot 175.000 euro. De maximale starterslening is twintig procent van het aankoopbedrag en komt dus op 35.000 euro. Nu is dat nog 30.000 euro. De gemeenteraad moet het voorstel van het college nog goedkeuren.

De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar. De eerste 3 jaar daarvan betaalt u geen rente en aflossing. Als daarna uw inkomen genoeg is gestegen, gaat u rente en aflossing betalen. Is dit niet het geval? Dan kunt u een hertoetsing aanvragen en gaat u een maandlast betalen die past bij uw inkomen.

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van uw woning en het bedrag dat u bij uw bank maximaal kunt lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). SVn en uw gemeente bieden een Starterslening aan. De hoogte van de Starterslening hangt af van:

  • uw inkomen;
  • uw eigen vermogen;
  • de voorwaarden van uw gemeente.
 

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?