16.3 C
Medemblik
24 september 2020 17:04
Medemblik Actueel.

VVD Medemblik kiest opnieuw Mark Raat als lijsttrekker

MEDEMBLIK – Mark Raat (28) is de lijsttrekker van de VVD Medemblik voor de Gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Dat hebben de leden van de partij besloten op de ledenvergadering van 12 juli.

Raat werd in 2007 raadslid en is sinds de laatste verkiezingen in 2014 fractievoorzitter van de vijfkoppige VVD-fractie. In het dagelijks leven werkt hij bij een onderzoeksinstituut en is hij hobbymatig onder meer actief met historisch onderzoek. De kersverse lijsttrekker bedankte de leden voor het vertrouwen en sprak de ambitie uit om, samen met de andere kandidaten, de VVD de grootste partij te maken. 

Raat: ‘Allereerst zetten wij de inwoners en ondernemers op één: zij maken en betalen de gemeente’. De VVD wil een gemeente die mensen de ruimte geeft en zorgt dat belastinggeld goed besteed wordt. ‘Zo geven wij geld voor leefbaarheid liever uit aan de kernen dan aan extra ambtenaren en managers, zoals de huidige coalitie nu doet.’ Andere speerpunten van de VVD zijn lage belastingen en heffingen, het aantrekken van bedrijvigheid, vermindering van regeldruk en de bouw van betaalbare woningen om jongeren in de gemeente te houden en nieuwe inwoners aan te trekken.

In november zullen ook de overige kandidaten van de kieslijst bekend worden. De VVD is altijd op zoek naar mensen die voor de partij actief willen worden. Enthousiastelingen kunnen contact opnemen met afdelingscoördinator Ruud Antonius door een e-mail te sturen naar antoniusheinicke@gmail.com De aanmelding voor de kandidaatstelling voor de verkiezingen sluit op 1 september 2017. Maar ook als u zich in een andere functie wilt inzetten voor de VVD is uw hulp uiteraard welkom.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?