Medemblik Actueel.

Politiek

Levensgevaarlijke situatie fietsers Zwaagdijk-West

ZWAAGDIJK-WEST – Volgens Pieter Koning(PWF) is het niet of maar wanneer het eerste ernstige ongeval met 1 of meerdere fietses gaat gebeuren op de rijweg naar de Westfrisiaweg (N23) nu deze weg geen apart fietspad meer heeft. Het voormalige fietspad is nu een zandpad geworden waardoor fietsers op de smalle rijweg moeten fietsen.

Volgens Koning wordt het zicht bij de bocht naar het bedrijventerrein ersting verstoord door de aanwezigheid van een licht verblindende lamp, en om duidelijk te maken dat het niet pluis is voor fietsers staat er zelfs een bord dat het een levensgevaarlijke situatie voor fietsers is.

Fietsers moeten door het bedrijventerrein fietsen om zo bij de met verkeerslichten beveiligde oversteekplaats bij de Westfrisiaweg te komen. Vooral de scholieren die naar Hoorn en weer richting de gemeente Medemblik moeten

Pieter Koning vraagt zich dan ook af of de gemeente Medemblik wel op de hoogte is van deze gevaarlijke fietssituatie, en of de gemeente Medemblik in overleg kan gaan met Heijmans, de provincie en het waterschap om dit probleem vast te stellen. Zeker nu ook vaststaat dat de Oosteinderweg bij Nibbixwoud gaat worden afgesloten.

Reageren via facebook