Gemeenteraad is klaar met de vuilstort, ‘Medemblik moet medezeggenschap krijgen’

MEDEMBLIK – Volgens wethouder Dirk Kuipers heeft HVC beloofd dat er geen extra stankoverlast bij zal komen en dat ook de uitbreiding van de stortplaats is niet echt een uitbreiding van de stortplaats maar eerder een herinrichting..

In een e-mail die in handen is van Medemblik Actueel blijkt anders, daar wordt duidelijk over een verdere uitbreiding gesproken door 1 gebruiker van het terrein op een nieuwe locatie te gaan huisvesten en HVC de vrijgekomen ruimte te geven.

Lees ook: Grote zorgen bij PWF over uitbreiding stortplaats HVC in de Wieringermeer

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdagavond schaarde de voltallige gemeenteraad zich achter Siem Zeilemaker die wel klaar is met HVC en al hun vaak loze beloftes. Nog steeds is er bij noordwestelijke wind stankoverlast in de kernen Opperdoes en Medemblik en bij noordelijke wind komen daar dan nog eens Twisk en Oostwoud/Midwoud bij..

De gemeenteraad wil dat het college zich sterk gaat maken om bij alle plannen die worden gemaakt over de stortplaats in de Wieringermeer zeggenschap gaat krijgen..

Reageren via facebook