14.3 C
Medemblik
27 september 2020 03:30
Medemblik Actueel.

PWF blij met terugtrekken muziekschoolplannen college Medemblik

MEDEMBLIK – Afgelopen donderdag besloten de commissieleden dat de plannen van het college om de leerkrachten niet langer als ambtenaar te zien maar als ZZP’er of als werknemer van de muziekschool te vroeg was gekomen en besloten de wethouder terug te fluiten waarop zij haar plannen moest intrekken.

Pieter Koning van Progressief West-Friesland kon niet anders dan een blij man zijn. Tegen onze verslaggever zei Koning: ,, In een zaak heeft het college gelijk, de structuur bij de muziekschool westfriesland is niet meer van deze tijd. Ook progressief West-Friesland is van mening dat het anders kan en anders moet. Al jaren geven wij aan dat het muziekonderwijs op de basisscholen verbeterd moet worden, dat is op dit moment niet op het niveau wat wij wenselijk achten. Ook de kosten aan muziekles zijn buitensporig, het komt erop neer dat muziekles voor een deel van de inwoners onbereikbaar is.

Er moet dus wat gebeuren, alleen het plan wat het college nu voorstelt is geen plan, we schaffen de betaling van de ambtenaren af en na 2017 zien we wel wat we georganiseerd hebben. Als je met dit plan kom, geef dan tenminste aan wat het alternatief gaat worden. We weten nu alleen dat het ondergebracht gaat worden bij het cultureel netwerk, wat en hoe het gaat worden is voor ons een raadsel. Dat de muziekschool failliet gaat, daar zit denk ik een kern van waarde in. De school is ingericht op de huidige structuur en kan dat niet zomaar ombuigen, ook al hebben ze er tot 2017 de tijd voor. Maar wat ons ook steekt zijn de vrijwilligers, jarenlang hebben deze mensen hard en ziel gegeven voor de school, nu worden ze zonder pardon aan de kant geschoven. Als je goed met deze mensen om had gegaan hadden ze wellicht een functie willen bekleden binnen de nieuwe organisatie, iets waar ze nu, denk ik, niet aan moeten denken. In plaats daarvan moeten andere bestuurders komen, nieuwe vrijwilligers of betaalde krachten? Kortom het plan is nog niet klaar om in de raad besproken te worden, echter niet te vroeg juichen voor de muziekschool, het gaat gewoon een volgende keer opnieuw ingebracht worden, ook al is het niet doordacht.

Lees ook: Muziekschool failliet als plannen gemeentes doorgaan

De wethouder zelf blijft achter de plannen staan om de leerkrachten niet langer als ambtenaar op de loonlijst te hebben staan, en vindt dat de muziekschool gewoon per 1 augustus 2017 moet opgaan in de nieuw te vormen West-Fries Cultureel Netwerk(WCN).

Voorzitter Gorter van de muziekschool vertelde enorm opgelucht te zijn dat het acute gevaar voor nu is verdwenen maar zegt er ook bij dat de toekomst alles behalve vast staat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?