PWF: ‘Ruimte voor horeca, middenstand en culturele verenigingen in de kernen’

MEDEMBLIK – Tijdens de raadsvergadering van de gemeenteraad in Medemblik zal Progressief Westfriesland een Motie vreemd aan de dag inbrengen waarin zij oproept om de horeca, middenstand en de culturele verenigingen meer ruimte in de  kernen van de gemeente Medemblik te geven.

Siem Zeilemaker(PWF)

Siem Zeilemaker (PWF) heeft geconstateerd dat door de coronacrisis het water bij veel ondernemers, horeca en middenstand tot aan de lippen staat ondanks dat de lockdown beetje bij beetje versoepeld wordt. De gemeente Medemblik is al wel bezig om de terrasregels te versoepelen maar door de crisis kunnen de culturele verenigingen geen voorstellingen geven, kunnen creatieve markten geen doorgang vinden en kan er niets worden georganiseerd.

In de motie roept Progressief Westfriesland het college op om de horeca, middenstand, culturele verenigingen en andere ondernemers in de gemeente Medemblik de ruimte te geven zich te exploiteren en te presenteren.

Om dit te bereiken wil PWF dat als proef voor de duur van 3 maanden vanaf 15 juni, de Nieuwstraat in Medemblik, maar ook andere gebieden in de gemeente Medemblik, op zaterdagen vanaf 15.00 uur en op zondagen vanaf 12.00 uur voor doorgaand verkeer wordt afgesloten.

Reageren via facebook