6.6 C
Medemblik
23 november 2020 20:17
Medemblik Actueel.

Abbekerk/Lambertschaag krijgen nieuw dorpshuis.

ABBEKERK/LAMBERTSCHAAG – Het heeft wat tijd gekost, fel protesterende inwoners van Abbekerk/Lambertschaag, de gemeenteraad op bezoek in Abbekerk, maar de kogel is dan afgelopen donderdag dan eindelijk door het oude dorpshuis geschoten. ‘Nieuwbouw’.

Het college kreeg de opdracht van de gemeenteraad om te gaan onderzoeken wat de beste plek is, al is de keuze van de Abbekerker wel duidelijk, daar waar het huidige dorpshuis ook staat, een andere optie is achter het Nieuwe Bonte Paard.

Een met algemene stemmen aangenomen motie van PW2010, D66, PWF, GemeenteBelangen, PvdA, GroenLinks, CU, VVD en het CDA riep het college op om van de vier door het college voorgestelde scenario’s, scenario 3 als uitgangspunt te gaan nemen en om zo de weg vrij te maken voor de komst van een MFC in Abbekerk/Lambertschaag. 

Het college kan dus aan de slag, zo moeten zij met de volgende eisen van de gemeenteraad rekening gaan houden:

  1. Multifunctionaliteit,
  2. Locatie
  3. Basisschool De Plaats in het gebouw op te nemen
  4. Behoud gymzaal
  5. De Jeugdbunker
  6. Appartementen in het gebouw
  7. Horeca
  8. Energiezuinig
  9. En rekening houden met de grote van beide dorpen.

Abbekerkse Trudy Steenbergen kon haar geluk niet op vertelde ze na afloop van raadsvergadering over het dorpshuis voor de camera van Medemblik Actueel.

Reageren via facebook