Medemblik Actueel.

Foto: Pascal van As / www.pascalvanas.nl
Evenementen Regionieuws Videos

Reportage: NK Strobalen stapelen Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Voor de vierde keer werd vanmiddag in Wieringerwerf het NK Stroladen gehouden. Twintig teams uit het hele land streden om zo snel mogelijk 120 strobalen op een iets te smalle kar te laden.

“Goed met elkaar in harmonie samenwerken, dat is de kunst”, zegt organisator Jacob Geluk. De teams bestaan uit zeven personen, inclusief chauffeur. De race duurt ongeveer zo’n vijf minuten.

Obstakel

Eenmaal aan het einde van de baan gekomen, moet de trekker nog een obstakel over. De tijd wordt stop gezet en de chauffeur moet zo voorzichtig mogelijk over de obstakels rijden om zo weinig mogelijk balen te verliezen. Als de wagen de balk gepasseerd is, wordt er voor elke afgevallen baal tien strafseconden in rekening gebracht. Daarna is de eindtijd een feit.

De brandweermannen uit Nieuwe Niedorp grepen naast de ‘Gouden hooivork’ maar haalden met een tijd van vier minuten en zeven seconden het podium. Concurrenten uit Friesland en Flevoland doken onder de vier minuten en bezetten de eerste en de tweede plek.

Onze fotograaf Pascal van As maakte de foto’s, nabestellen kan via www.pascalvanas.nl , en wilt u niet de slideshow zien, klik dan gewoon op de foto dan ziet u ze allemaal.

Foto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nlFoto: Pascal van As / www.pascalvanas.nl

Reageren via facebook