Toenemende overlast van jongeren in Wognum, vooral veel vernielingen

WOGNUM – Pieter Koning, raadslid voor Progressief West-Friesland, trekt aan de bel bij het college over de toegenomen overlast van jongeren in de kern Wognum. Koning ziet binnen de kern Wognum vooral een toename van vernielingen aangericht door jongeren.

Nu door de coronacrisis veel gezinnen thuisblijven, of financieel zijn gedwongen thuis te blijven zijn ook jongeren minder in de gelegenheid om zelf activiteiten te ondernemen. Geen kermissen, geen festivals en pretparken die maar beperkt toegankelijk zijn zorgen er voor dat jongeren zich snel gaan vervelen.

Rustige zomervakanties

Pieter Koning (eigen foto)
Pieter Koning (eigen foto)

Pieter Koning denkt dat het dit jaar mogelijk een stuk drukker gaat worden binnen de gemeente Medemblik, daar waar het andere jaren tijdens de zomervakantie vrij rustig bleef. Pieter Koning en PWF willen nu dat de gemeente het heft in handen gaat nemen en gaat zorgen dat er binnen de gemeente Medemblik activiteiten voor jongeren gaan komen.

Zo wil Koning dat de gemeente extra activiteiten voor jongeren van de basisscholen en het voortgezet onderwijs gaat organiseren. Mocht de gemeente dit niet gaan doen dan wil Pieter Koning weten waarom de gemeente dit niet oppakt. Koning is juist van mening dat het een taak van de gemeente is om juist nu tijdens deze zomervakantie te zorgen voor activiteiten voor de jonge en oudere jeugd en dat het relatief eenvoudig is om deze activiteiten te organiseren. Zo denkt Koning aan het onder toezicht openstellen van de voetbalvelden met vrijwilligers als toezichthouders.  Veel geld hoeft het allemaal niet te kosten, met wat sport-attributen en vrijwilligers kan er al een hoop gedaan worden.

Reageren via facebook