Projectontwikkelaar Medemblik aan Zee onder vuur, ‘geef project maar terug’

MEDEMBLIK – Het werd toch nog een zware avond voor de projectontwikkelaar van ‘Medemblik aan Zee’, het plan om van de kop van de Nieuwstraat een uitstraling te geven die mensen van verre naar Medemblik zou trekken.

Roel Braaksma van GemeenteBelangen riep de projectontwikkelaar dan ook op zich aan de afspraken te houden waarmee hij de prijsvraag won en ander het project dan maar teruggeven aan Medemblik zodat een ander het wel kan gaan ontwikkelen.

Zo bleek de invulling van de winkelpanden vrijwel onmogelijk, de makelaar probeerde een winkel als Big Bazaar naar het project te trekken maar die had hier geen zin in. Of het aan de huurprijs ligt, ± 185 euro m² of aan de oppervlakte 200m² is onduidelijk. Wel is duidelijk dat winkels als Big Bazaar en Action zo goedkoop mogelijke ruimte voor hun winkels willen hebben met een zo groot mogelijke vloeroppervlakte.

Parkeerproblemen

Één van de grootste struikelblokken is het parkeren, met de plannen van de projectontwikkelaar worden er lapmiddelen toegepast om het aantal parkeerplaatsen op pijl te houden wat tegen het zere been van de gemeenteraad en ook de omwonenden is.

De projectontwikkelaar kwam met het plan om dan het busstationterrein en het Rode Plein te reorganiseren zodat er daar meer auto’s en bussen kunnen parkeren.

Maar ook het oude stadhuis blijkt veel problemen te geven bij de projectontwikkelaar, van het eerste plan om er een hotel in te vestigen komt niets terecht omdat het stadhuis een rijksmonument is waaraan niets veranderd mag worden, ‘nog een spijker in de muur’ bij wijze van spreken. 

De projectonwikkelaar werd vooral verweten dat hij mooie plannen heeft gemaakt maar deze totaal niet kan onderbouwen met enig vooronderzoek. Al had hij dat wel gedaan dan had de projectontwikkelaar direct kunnen weten dat zijn plannen niet haalbaar waren en deze ook nooit had ingediend.

Dirk Kuipers(PvdA) riep de wethouder op om te gaan onderzoeken wat het Medemblik gaat kosten als zij de projectontwikkelaar van dit plan afhalen en op zoek gaan naar een ander wel werkbaar plan dat ook de instemming kan krijgen van de gemeenteraad en de omwonenden van het stadhuis in Medemblik.

De wethouder beloofde met veel maars dit door de juristen te laten onderzoeken maar voelde zich wel tegen de muur gezet omdat er nog steeds gepraat wordt met de projectontwikkelaar.

Reageren via facebook